Hightech materiaalanalyse

 

Hightech materiaalanalyse met behulp van spectrometrie!

U kent het vast wel: een belangrijk onderdeel van een machine gaat kapot, moet hersteld of zelfs compleet vernieuwd worden. Maar een tekening is niet (meer) voorhanden, en de producent van de machine geeft niet thuis. De geometrie van het onderdeel is misschien nog wel vast te leggen, maar van welk materiaal is het origineel gemaakt? Dat is meestal niet te achterhalen, en u wilt geen risico’s lopen…

Sinds kort kunt u bij Slagman ook terecht voor het analyseren van materialen. Wij hebben hiervoor namelijk geïnvesteerd in onderstaande, mobiele, hoogwaardige spectrometrie apparatuur van het topmerk Bruker:

  • Optische Emissie Spectroscopie (OES), waarmee we nagenoeg alle elementen in metaallegeringen met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid kunnen analyseren, ook koolstof ( C ).
  • X-Ray Fluorescentie techniek (XRF), waarmee we zeer snel materialen kunnen identificeren of de chemische samenstelling (ook de lichte elementen) kunnen bepalen van een groot aantal materialen, zoals vaste en poedervormige metalen, maar ook oplossingen, grond, ertsen, mineralen, etc..

Deze apparatuur, in combinatie met onze optische scanner en vijfassige meetmachine, stelt ons in staat om elk onderdeel volledig 1 op 1 te “definiëren” en vast te leggen. Immers, geometrie en materiaal bepalen samen met eventuele oppervlaktebehandelingen het complete product!

Interesse? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Terug naar overzicht