3D-metaalprinten met een extra 'D'

4D Advanced Manufacturing Solutions is de “kraamkamer” binnen de Slagman Groep op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe, hightech productietechnologieën en –processen.

Ons doel: het vormgeven en realiseren van nieuwe ideeën en oplossingen, waarmee wijzelf en onze klanten de ontwerpvrijheid, procesbetrouwbaarheid en / of machinebeschikbaarheid verder kunnen verbeteren. Verbetertechniek in de ultieme vorm dus. Hoe doen we dat? Door heel bewust een stap terug te doen uit de dagelijkse “waan en publiciteit” creëren we een situatie waarbij wij uiteindelijk een sprong vooruit kunnen maken naar andere dimensies in onze benadering van nieuwe uitdagingen en werkveld. Concrete voorbeelden? Momenteel zijn wij bezig met concepten op het gebied van:

On site machining

Wij willen hoogwaardige reparatietechniek naar de locatie brengen in plaats van het defecte onderdeel naar een reparatiewerkplaats. Met name bij grote, complexe machines of installaties zal dit een significante verkorting van stilstandstijden en dus vermindering van stilstandskosten opleveren voor de klant.

Nieuwe fabricagetechnieken

Hoe kunnen we de grote voordelen van het 3D-metaalprinten gaan gebruiken, maar de nadelen voorkomen of oplossen ? Inmiddels hebben wij ons eerste metalen onderdeel geprint, waarbij de vormvastheid van het onderdeel bijzonder goed in tact is gebleven door het nivelleren van de interne spanningen tijdens het printproces. 

 

Voor het losvonken

 

Na het losvonken

Terug naar overzicht