Bedrijfshistorie

Toen de familie Slagman in de jaren 50 van de vorige eeuw vanuit een smederij een reparatiebedrijf voor machines en apparaten oprichtte, had ze nooit kunnen bedenken dat Slagman er ruim een halve eeuw later zo uit zou zien als nu het geval is. Termen als reverse engineering en additive manufacturing waren nog volstrekt onbekend, en optisch 3D-scannen was al helemaal onvoorstelbaar.

Zakken vouwen
Toch waren begrippen als ‘vooruitstrevend’, ‘specialistisch’ en ‘betrouwbaar’ toen ook al aan de orde. Voortdurend werd er gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen, waardoor het bedrijf al vlot actief werd in onder meer de papierindustrie, de grafische sector en de speciaalmachinebouw. Destijds richtte Slagman zich als specialist voornamelijk op het modificeren van bestaande, zogenaamde ‘zakkenvouwmachines’ (zoals frietzakken) met bijbehorende kleurendrukwerken en randapparatuur, alsmede het ontwikkelen en bouwen van allerlei, heel specifieke speciaalmachines.

Geen opvolger
In 2008 ging de heer A.W. Jansen, aan wie het bedrijf jaren na de oprichting verkocht werd, met pensioen, waarop Slagman weer verkocht werd aan de huidige eigenaar, Kees van Cappellen. Geen onbekende van de familie Slagman overigens: zijn ouders waren tenslotte met hen bevriend. Na deze verkoop volgde een verhuizing naar Zelhem en maakte het bedrijf een stormachtige groei door.

Verhuizing van Zelhem naar Doetinchem
Acht jaar later verhuisde Slagman weer uit Zelhem en streek het bedrijf neer in Doetinchem, om precies te zijn aan de Grutbroek 55. Kort daarna werden zonen Kris en Rick van Cappellen mede-eigenaar. Na de positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn er voor de komende periode drie speerpunten opgesteld, om in de toekomst op te kunnen richten:

  • Verdere modernisering en uitbreiding van het machinepark, productiefaciliteiten en infrastructuur,

  • Specialisatie in de zogenoemde reverse engineering en het ontwikkelen van productmodificaties,

  • Investeren in nieuwe high-tech technologieën, zoals additive manufacturing en "on site machining".

Innovatieve apparatuur
Mede dankzij de innovatieve en uiterst nauwkeurige meet- en scanapparatuur, de eigen ontwikkel- en engineeringsfaciliteiten, de zeer moderne productiefaciliteiten én montagemogelijkheden, is Slagman in staat om dag in, dag uit topkwaliteit te leveren.

Een zeer breed dienstenpakket
Hierdoor kunnen we onze klanten optimaal bedienen en ze een zeer breed dienstenpakket aanbieden. Slechts weinig bedrijven van ons formaat zijn in staat om niet alleen het 3D-scannen van A tot Z te beheersen, maar ook de complete (re-)engineering, productie en montage geheel in eigen huis uit te voeren. Dit maakt Slagman tot een volwaardige gesprekspartner met een groot onderscheidend vermogen.